Salt Galata’da devam eden “Salt’ın Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri” adlı sergi, Türkiye’deki mimarlık eğitiminin tarihini, mimari üretime katkılarını ve gelecek açılımlarını ele alıyor. Sergiye eşlik eden programlar arasında 9 Mart Cumartesi günü “Enformel Eğitim Pratikleri” başlıklı bir panel yer alıyor. Panelde, alternatif eğitim yaklaşımları ele alınacak ve mesleki deneyimlerden yola çıkılarak mevcut eğitim sistemine alternatif öğrenim ortamları tartışılacak.
Ayrıca, Salt’ın IASPIS—International Programme for Visual and Applied Arts iş birliği ve İsveç Başkonsolosluğu desteğiyle düzenlediği programlar çerçevesinde, disiplinlerarası mekânsal pratiklere odaklı bir atölye ve konuşma yapılacak. 13 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek atölyede, mimar, sanatçı ve akademisyen Elof Hellström alternatif haritalama pratiklerini ele alacak.
16 Mart Cumartesi günü “Urgent Pedagogies: Alternatif Öğrenme Mekânları” başlıklı bir konuşma programı düzenlenecek. Bu programda, küratör Magnus Ericson, mimar ve araştırmacı Merve Gül Özokcu ile Elof Hellström bir araya gelerek, farklı araştırma pratiklerini ve platformları tartışacaklar.
30 Mart Cumartesi günü ise mimar-akademisyen Ayşen Savaş’ın yürütücülüğünde “Mimarlık Kuramı Tarih mi Oldu?” başlıklı bir açık ders gerçekleştirilecek. Bu ders, mimarlık kuramının günümüzdeki geçerliliği ve özgünlük kavramı etrafında bir tartışma platformu sağlayacak.
Programlar hakkında detaylı bilgiye saltonline.org adresinden ulaşılabilir.